Putukrējumu aktīvi izmanto kūku un pīrāgu pagatavošanā. Tāpēc tas ir jāsakuļ līdz nevainojamai konsistencei.
Pieredzējuši pavāri zina, cik svarīgi ir zināt, kā pareizi sakult saldo krējumu, jo no tā ir atkarīgs, kāds galarezultātā iznāks ēdiens. Profesionālā pavāre Džūlija Makkenedija dalījās ar dažiem padomiem, kas noteikti noderēs saimniecēm, kuras nolēmušas izmantot šo sastāvdaļu savā virtuvē.
Pēc ekspertes domām, putukrējuma saputošanai vislabāk piemērots saldais krējums, kura tauku saturs ir vismaz 30 %. Optimālā izvēle būs produkts ar 33-35% tauku saturu.
Kā pareizi sakult saldo krējumu
Pirmkārt, Džūlija Makkenedija iesaka izmantot labi atdzesētu saldo krējumu – produkts jāglabā aukstumā vairākas stundas vai visu nakti. Turklāt arī miksera putojamajām slotiņām ir jābūt aukstam. Tāpēc pirms lietošanas tās ir vērts uz pāris minūtēm ievietot ledusskapī. Tas noteikti tās nesabojās, bet saldais krējums kulsies lieliski.
Pirms sākat kult putukrējumu, saldā krējuma paciņu labi sakratiet, un tad ielejiet to sausā un tīrā traukā.
Lasi vēl: Neparasti trauku mazgāšanas līdzekļa izmantošanas veidi: traipu noņemšana un lukturu tīrīšana
Ņemiet mikseri un iestatiet nelielu ātrumu – tā būsim pārliecināti, ka nenotiks produkta noslāņošanās. Pēc tam pakāpeniski jāpalielina ātrums, sasniedzot maksimālo.
Svarīgi ir nepārtraukti kustināt mikseri pa riņķi.
Nosakiet savam ēdienam piemēroto konsistenci – no šī rādītāja būs atkarīgs saldā krējuma saputošanas laiks.